4. ti ting som er superfint hos andre

1. desember 2015 — Legg igjen en kommentar

På akkurat dette punktet så jeg meg nødt til å redigere aldri så lite. Originalt stod det «10 ting som er superfint hos det motsatte kjønn», men:

1) nå er det jo slik at siden det ikke bare finnes TO kjønn så finnes det jo heller ikke noe motsatt kjønn. Det finnes MINST tre siden intersex personer finnes, men alt det skal vi ikke gå inn på akkurat i dette innlegget.
2) Måten punktet er formulert på går ut i fra at jeg kun er tiltrukket av personer av annet kjønn, så det er med andre ord heteronormativt, og er eksluderende ovenfor alle som er tiltrukket av samme eller flere kjønn.

Jeg er bifil, så jeg valgte å formulere denne som «andre» i stedet for. Ting som er superfint med mennesker generelt kan vi jo tenke 🙂

  1. Et varmt smil og en ærlig, rett-fra-hjertet-latter
  2. Omtanke ovenfor dyr
  3. Kroppshår
  4. Evnen til å akseptere andre for den de er
  5. Smilende øyne
  6. Ærlighet og åpenhet
  7. Evnen til å bli ordentlig opprømt for ting
  8. Barnlig glede/lekenhet/nysgjerrighet/utforskerglede
  9. Sans for rettferd
  10. Ydmykhet

Er det fineste jeg vet :3

Informasjon

Hva betyr bifil?
«Person som kan bli forelsket i og/eller bli seksuelt tiltrukket av mer enn et kjønn. En bifil identitet kan se svært forskjellig ut fra person til person. Alle bifile er ikke nødvendigvis like interesserte i alle kjønn, og følelsene kan også variere over tid slik at man periodevis er mer tiltrukket av menn, periodevis kvinner eller andre.Dette betyr ikke at man veksler mellom å være heterofil eller homofil.»

Hva betyr heteronormativ?
«Innebærer at det heterofile forholdet mellom en mann og en kvinne, og det stereotype mannlige og kvinnelige kjønnsuttrykket, oppfattes som det normale, det gitte, det forventede. Dermed blir en annen seksuell orientering eller et kjønnsuttrykk som bryter mot kjønnsnormene oppfattet som unormalt, annerledes og rart – noe som må diskuteres, forklares og stilles spørsmål ved. Heteronormativiteten er årsaken til at man må ’komme ut’ – man må fortelle omgivelsene at man ikke er som forventet, at man ikke er heterofil.»

Reklamer

Ingen kommentarer

Be the first to start the conversation!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s