Plantebebiser

23. juni 2016 — 1 kommentar

Jeg har hatt lyst til å prøve å få avokadostein til å spire sååå lenge, og nå har jeg gjort det! Det tok en god stund, så her gjelder det å smøre seg med tålmodighet. I begynnelsen ser de ut som det aaaldri kommer til å skje noe, men så plutselig en dag, har de sprukket ned midten. Og det er det som er meningen. Så dette er mine to som jeg begynte med.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her ser du nemlig hvordan røttene smyger seg ut gjennom sprekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Akkurat denne fikk tre små haler, mens den andre jeg hadde fikk bare èn kjempelang en. Jeg leste et sted at avokadoplanter trenger svære potter, så jeg gikk til anskaffelse av det. Det måtte jeg dessuten ha uansett, for røttene hadde blitt så lange i glasset. Kanskje fordi jeg brukte så store glass, eller fordi jeg ventet såpass lenge før jeg plantet dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg ventet til jeg så en antydning til spire skjønner du. For meg gikk det egentlig ganske tregt, men jeg ser i ettertid at det nok hadde mye å gjøre med at de ikke hadde så mye tilgang på sollys. Det gjorde jeg derimot noe med da jeg plantet de.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her ser du lykkelige babyavokadoplanter som har fått stått ute mens det har vært skinnende sol. Jeg har båret den ut på morgenen, og tatt den inn igjen på nattestid, da jeg kun har tilgang på en felles bakgård å sette plantene mine i. Men det går helt fint for meg, jeg liker følelsen av å ta vare på planter. Å se at de er i live og vokser gjør meg skikkelig glad!

Jeg  har liten tro på at det kommer til å vokse avokado på planten, men for meg spiller det igjen rolle. 🙂

  •  Har du prøvd å gro noe i det siste?

Ett svar til Plantebebiser

  1. 

    Om du liker kule planter selger de ananas og agurkplanter på ikea 🙂 Ananasplanter er kjempekule!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s